2 dni po wymianie rozrządu silnik zgasł w trakcie jazdy
Zamieszczone przez Ziomal
awiacek, przeczytaj dokładnie , chodziło czy na desce rozdzielczej się wyświetla. Nie wiem czy to co piszesz można odczytać z Vaga czy Maxi-dota :|
Na desce rozdzielczej a dokładnie na MAX-Dot'cie wyświetlany jest symbol z opisem która to żarówka. Natomiast można sprawdzić VAGiem czy licznik jest zakodowany do sprawdzania stanu żarówek. (Nie trzeba wtedy nic rozkręcać i szukać odpowiedniego modułu).
Oczywiście po kodowaniu licznika można tylko domniemywać że taki moduł jest zainstalowany.
2 dni po wymianie rozrządu silnik zgasł w trakcie jazdy
2 dni po wymianie rozrządu silnik zgasł w trakcie jazdy.Po upływie około 1 h udało mi sie go odpalic ale silnik zaczą głosno pracowac i turbo niedziała prosze o jakies wskazówi aha dodam że silnik to 110 ASV czy możliwy że rozrząd by przekoczył lub koło pasowe na wale ma luz i sie rozrzad przestawia
dni po wymianie rozrządu silnik zgasł w trakcie jazdy.Po upływie około 1 h udało mi sie go odpalic ale silnik zaczą głosno pracowac i turbo niedziała prosze o jakies wskazówi aha dodam że silnik to 110 ASV czy możliwy że rozrząd by przekoczył lub koło pasowe na wale ma luz i sie rozrzad przestawia
Zdarzały się przypadki ,że po nie fachowej wymianie rozrządu silnik odmawiał posłuszeństwa bo przeskoczył pasek . Najlepiej odcholować auto w miejsce gdzie to było robione i zarządać usnięcia usterki . Coś masz sknocone a koszta mogą być duże.
dzieki kolego zrobie jak mówisz chociaż mechanik który to robił powiedział że reke może dac sobie odjąc ze wszystko z rozrządem jest oki ale przed wymiana nic takego sie nie robiło w poniedziałek mam mu auto zaprowadzic
Zaprowadz auto do mechanika i patrz mu na rece przy weryfikacji usterki. Zeby nie wymyslil jakiejs historii i dodatkowych kosztow. Dobrze sprawdz czy napinacz sie nie rozlecial jezeli okaze sie ze rozrzad jest przestawiny (zle napięty wina mechanika).
Może zrobili Ci to samo co mojemu ojcu w ASO Renault Carrara w Lublinie, czyli przy wymienie rozrządu nie włożyli blokad i przestawili rozrząd o 1 ząbek (u ojca dodatkowo pogieli jeszcze wałki rozrządu). Oczywiscie ASO umyło ręce i niewidzi swojej winy.
wymieniłem cały rozrząd wraz z pompą mechanik mówi że sie kąt wtrysku przestawił sprawdzał też koło pasowe na wale mówi że jest dobrze dzisiaj bede wszystko wiedział auto stoi u mechanika
[ Dodano: Pon 17 Mar, 08 22:09 ]
wszystko juz dobrze mechanik powiedział że przestawił sie kąt wtrysku ale on niewie jak to sie mogło stac ustawił wszystko od nowa i jest git
Komentarz