2 dni po wymianie rozrządu silnik zgasł w trakcie jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qerim
    Classic
    • 2009
    • 2

Zamieszczone przez Ziomal
    awiacek, przeczytaj dokładnie , chodziło czy na desce rozdzielczej się wyświetla. Nie wiem czy to co piszesz można odczytać z Vaga czy Maxi-dota :|
    Na desce rozdzielczej a dokładnie na MAX-Dot'cie wyświetlany jest symbol z opisem która to żarówka. Natomiast można sprawdzić VAGiem czy licznik jest zakodowany do sprawdzania stanu żarówek. (Nie trzeba wtedy nic rozkręcać i szukać odpowiedniego modułu).
    Oczywiście po kodowaniu licznika można tylko domniemywać że taki moduł jest zainstalowany.
  • puciek1981
    Classic
    • 2008
    • 6

2 dni po wymianie rozrządu silnik zgasł w trakcie jazdy.Po upływie około 1 h udało mi sie go odpalic ale silnik zaczą głosno pracowac i turbo niedziała prosze o jakies wskazówi aha dodam że silnik to 110 ASV czy możliwy że rozrząd by przekoczył lub koło pasowe na wale ma luz i sie rozrzad przestawia

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Zamieszczone przez puciek1981
      dni po wymianie rozrządu silnik zgasł w trakcie jazdy.Po upływie około 1 h udało mi sie go odpalic ale silnik zaczą głosno pracowac i turbo niedziała prosze o jakies wskazówi aha dodam że silnik to 110 ASV czy możliwy że rozrząd by przekoczył lub koło pasowe na wale ma luz i sie rozrzad przestawia
      Zdarzały się przypadki ,że po nie fachowej wymianie rozrządu silnik odmawiał posłuszeństwa bo przeskoczył pasek . Najlepiej odcholować auto w miejsce gdzie to było robione i zarządać usnięcia usterki . Coś masz sknocone a koszta mogą być duże.
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• puciek1981
        Classic
        • 2008
        • 6

dzieki kolego zrobie jak mówisz chociaż mechanik który to robił powiedział że reke może dac sobie odjąc ze wszystko z rozrządem jest oki ale przed wymiana nic takego sie nie robiło w poniedziałek mam mu auto zaprowadzic

Komentarz

• GrzegorzR.
          Classic
          • 2007
          • 19

Zaprowadz auto do mechanika i patrz mu na rece przy weryfikacji usterki. Zeby nie wymyslil jakiejs historii i dodatkowych kosztow. Dobrze sprawdz czy napinacz sie nie rozlecial jezeli okaze sie ze rozrzad jest przestawiny (zle napięty wina mechanika).
          VAS 5054A v17pl + ElsaWin 3,90

Komentarz

• DGW
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 2330

silnik zaczą głosno pracowac i turbo niedziała
            radziłbym już nie odpalać motoru tylko auto zaholować do warsztatu.
            koło pasowe na wale ma luz
            jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Bywało że koło było już tak wytarte że szło razem z rozrządem do wymiany ale żeby miało luz, to nie.
            NFPNorth-West
            2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
            WARSZTAT www.dsize.pl
            ->
            CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
            spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• marcind
              Rider
              • 2005
              • 438

A wymieniali Ci razem z rozrzadem pompe wody?
              Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
              mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Może zrobili Ci to samo co mojemu ojcu w ASO Renault Carrara w Lublinie, czyli przy wymienie rozrządu nie włożyli blokad i przestawili rozrząd o 1 ząbek (u ojca dodatkowo pogieli jeszcze wałki rozrządu). Oczywiscie ASO umyło ręce i niewidzi swojej winy.
                Czarny Elegance

Komentarz

• hsurim
                  Elegance
                  • 2006
                  • 788
                  • Kia
                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                  (...)
                  koło pasowe na wale ma luz
                  jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Bywało że koło było już tak wytarte że szło razem z rozrządem do wymiany ale żeby miało luz, to nie.
                  Jeśli wymienili kółko na wale (tylko po co, chyba że uszkodzone) i nie wkręcili nowej śruby na klej to nic dziwnego.

:?
                  Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• puciek1981
                    Classic
                    • 2008
                    • 6

wymieniłem cały rozrząd wraz z pompą mechanik mówi że sie kąt wtrysku przestawił sprawdzał też koło pasowe na wale mówi że jest dobrze dzisiaj bede wszystko wiedział auto stoi u mechanika

[ Dodano: Pon 17 Mar, 08 22:09 ]
                    wszystko juz dobrze mechanik powiedział że przestawił sie kąt wtrysku ale on niewie jak to sie mogło stac ustawił wszystko od nowa i jest git

Komentarz

Pracuję...